CURSOS DE CATALÀ

El Consorci per a la Normalització Lingüística obre una nova inscripció de cursos de català amb una oferta extraordinària per al nivell C2

Fins al 15 de març, les persones que vulguin fer un curs han d’acreditar els coneixements de català amb un certificat o bé fent una prova

Del 24 al 29 de març s’ha de formalitzar la inscripció als cursos de català

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) activa un nou període d’inscripcions per als cursos de català del tercer trimestre, amb la incorporació d’una oferta extraordinària de cursos intensius del nivell superior (C2) que s’imparteix en línia. Aquests cursos tenen una durada de 4 mesos (d’inicis d’abril fins a finals de juliol) i s’estima que requereixen una dedicació intensiva d’entre 10 i 12 hores a la setmana per completar el programa de 90 hores. L’examen final per obtenir el certificat serà presencial.

Abans de formalitzar la inscripció, les persones interessades a fer un curs de nivell C2 han d’acreditar que disposen del certificat oficial del nivell de suficiència (C1) emès per la Secretaria de Política Lingüística o pel CPNL, o bé hauran de fer una prova de col·locació.

L’oferta general d’aquest període d’inscripció conté més d’un miler de cursos de tots els nivells, amb un 70 % en la modalitat presencial.


Comença el període per acreditar el nivell

Totes les persones interessades a fer un curs de català, sigui quin sigui el nivell, han acreditar el seu nivell de català a través de la 
plataforma d’inscripció i tràmits. Per fer-ho, cal presentar un certificat oficial de català o bé sol·licitar una prova de col·locació gratuïta, des d’avui i fins al 15 de març. Només les persones que hagin fet un curs de català al CPNL queden exemptes d’aquest tràmit previ a formalitzar la matrícula.

Un cop acreditat el nivell, els alumnes de torn preferent, que són els que han fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos, poden formalitzar la inscripció els dies 24 i 25 de març, mentre que la resta ho pot fer els dies 28 i 29 de març, en el torn general d’inscripció. Les persones que en el moment de la inscripció estan acabant el curs corresponent al trimestre d’hivern poden formalitzar-la a classe.

Els cursos del tercer trimestre s’inicien el 4 o 5 d’abril i finalitzen el 21 o 22 de juny, llevat dels cursos intensius de nivell C2, que acaben a finals de juliol.