GEMMA VÁZQUEZ, NOVA GERENTA DEL CONSORCI PER A LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA

Gemma Vázquez Simó és la nova gerenta del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). La fins ara directora del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Hospitalet assumeix la gerència a partir de l’1 de setembre.

Vázquez està vinculada al CPNL des del 1999, quan va començar com a tècnica de normalització lingüística al CNL Eramprunyà i, després, al CNL de l’Hospitalet i al CNL de Barcelona. Del 2006 al 2014 va ser responsable del Servei d’Acolliment Lingüístic del CNL de l’Hospitalet. També ha estat tècnica del Servei Lingüístic del Port de Barcelona i professora associada del grau en Llengües Aplicades i del grau en Traducció i Interpretació de la Facultat de Traducció i Ciències del Llenguatge de la Universitat Pompeu Fabra.

Nascuda a Barcelona el 1974, Vázquez és llicenciada en Filologia Catalana i té un Diploma d’Estudis Avançats en Antropologia Social i Cultural per la Universitat de Barcelona. Ha dut a terme diverses recerques en l’àmbit de l’aprenentatge del català com a via de mobilitat social de la població migrada. Té el Curs d’Aptitud Pedagògica (CAP), el Postgrau en Tècniques Editorials de la Universitat de Barcelona i el Postgrau en Correcció i Assessorament Lingüístic de la Universitat Autònoma de Barcelona. També ha cursat un programa de Business Agility d’Esade i té formació en Programació Neurolingüística (PNL) i en direcció d’equips.

Vázquez agafa el relleu de la gerència del CPNL per jubilació de Pilar López, que havia ocupat el càrrec fins ara.