L’UCRAÏNÈS I EL RUS

Noves llengües al “Vocabulari en imatges”, una eina clau per a l’acolliment lingüístic d’immigrants i refugiats

L’obra és una guia visual, il·lustrada per Montserrat Ginesta, que permet conèixer les paraules més usuals del català en situacions quotidianes

La Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura ha renovat el llibre “Viure a Catalunya. Vocabulari en imatges” amb un tiratge de 15.000 exemplars a més de l’edició en línia. La presentació i els apartats s’ofereixen per primera vegada en rus i ucraïnès, que se sumen als vuit idiomes de l’edició publicada el 2016: català, castellà, francès, anglès, italià, alemany, àrab i xinès.

Aquest vocabulari bàsic en imatges s’adreça a les persones que acaben d’arribar a Catalunya i no coneixen la llengua catalana. Té més de cinquanta làmines que mostren més de 1.000 paraules en català, que apareixen associades a una il·lustració i estan agrupades per temes (l’escola bressol, l’escola d’adults, la farmàcia, les herbes i les espècies, els àpats, etc.). El llibret es completa amb un mapa comarcal, un mapamundi i una breu guia de conversa amb les frases més habituals.

Viure a Catalunya. Vocabulari en imatges està disponible en paper i en línia. Aquesta publicació de la Secretaria de Política Lingüística es pot descarregar des del portal de llengua catalana.

Enllaços relacionats