LATROCA

 

LaTroca reunirà youtubers, tiktokers, podcasters i altres creadors en llengua catalana

Es publica el programa d’aquesta trobada de joves creadors digitals, que es farà a Palma

Es fa públic el programa complet de LaTroca, la trobada de joves creadors digitals que tindrà lloc al Teatre Municipal Xesc Forteza de Palma, el proper 15 d’octubre. L’esdeveniment inclourà una sèrie de taules rodones durant el matí, en què tiktokers, jugadors de videojocs, creadors de pòdcasts i youtubers parlaran sobre diferents qüestions relacionades amb la creació de continguts a Internet i amb la comunitat de creadors en llengua catalana, juntament amb una activitat lúdica durant el capvespre.

Després d’una breu salutació inicial dels representants institucionals de Política Lingüística de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià, LaTroca començarà amb una trobada de tiktokers, que parlaran sobre llengua i humor a Internet. Hi participaran Berta Aroca (@bertaarocach), Fran Tudela (més conegut com a @cabrafotuda) i Antoni Guiscafrè (@antonigrr), moderats pel periodista Jaume Ribas.

En segon lloc, joves streamers debatran la situació de la comunitat de jugadors de videojocs en català. Hi intervindran els jugadors Susa Pérez (simmer_valenciana), Norman López (LopezNorman44) i Jaume Plomer (ElodinSinContexto), amb la moderació del també jugador de videojocs Francesc Felip (drfelip).

A continuació, diferents creadors de pòdcasts en català conversaran sobre l’eclosió d’aquest fenomen i l’empoderament a les xarxes. Aquesta taula rodona comptarà amb la presència d’Ofèlia Carbonell (Gent de merda), Júlia Mérida (Pati de butaques / Sala 3), Carmen Alonso (Deparkineo) i Març Llinàs (Mòbil, cartera, claus). Serà moderada per la periodista i podcastera Clàudia Darder.

La darrera trobada del matí, que debatrà sobre la comunitat de joves creadors en català, reunirà els youtubers Pol Gise i Marta Meneu (laprestatgeria) i la periodista i creadora del pòdcast Polo de llet, Inès Mateu. El moderador d’aquesta taula rodona serà el periodista i youtuber Àngel Aguiló.

LaTroca continuarà el capvespre amb l’enregistrament en directe del pòdcast Tabac i sobrassada, dels mallorquins Tomeu Mir i Rafel Manera i l’andorrà Pablo González, en el qual hi haurà espai per a la intervenció d’alguns dels participants i convidats a la trobada i altres sorpreses.

Finalment, a les 18 h està programat un concert del grup RapRural, a la plaça de Miquel Maura, davant el Teatre Municipal Xesc Forteza.

LaTroca neix amb l’objectiu de potenciar el panorama de creació digital en català i crear una comunitat que s’expressi en aquesta llengua a través de les xarxes, fomentant la relació i el coneixement entre joves de diferents territoris. Es tracta d’una iniciativa impulsada conjuntament per les àrees de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Generalitat Valenciana, a més d’Ib-jove. També hi col·laboren l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Palma i l’Obra Cultural Balear. La inscripció es pot fer mitjançant un formulari electrònic al qual es pot accedir des de la pàgina web de la Direcció General de Política Lingüística balear (dgpoling.caib.cat).