TERCERA EDICIÓ DEL CONCURS DE VIDEOTUTORIALS JOCen10

 

El CPNL impulsa la tercera edició del concurs de videotutorials JOCen10 per fomentar el joc de taula en català

El concurs, en col·laboració amb Abacus, inclou premis com un iPad, una subscripció a Filmin o vals de jocs en català

 

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), en col·laboració amb Abacus, organitza per tercer any el concurs de videotutorials JOCen10. L’objectiu del certamen és difondre l’oferta de jocs i joguines en català entre la ciutadania, promoure la creació de videotutorials sobre jocs de taula, explicats en 10 minuts, i fomentar l’ús de la llengua a través del joc. A més, per tal de potenciar la participació en el concurs, el CPNL anima els participants i aficionats als jocs a fer servir l’etiqueta #JocEn10 a les xarxes socials.

Entre el 22 d’abril i el 7 de maig, els participants han de gravar i editar un videotutorial d’un joc de taula en català d’alguna empresa col·laboradora. La participació és gratuïta i els concursants poden enviar fins a tres propostes diferents. Els requisits principals són que els vídeos tinguin una durada màxima de 10 minuts, que estiguin gravats en català, que siguin inèdits i que no continguin referències comercials que no estiguin relacionades amb el joc que s’explica.

Com a novetat d’enguany, s’ha inclòs com a requisit la qualitat lingüística del contingut dels vídeos presentats. A més, també cal citar dins de l’enregistrament el nom del joc de taula, l’autor i l’il·lustrador. La resta de requisits i recomanacions tècniques del concurs es poden consultar a les bases.

Quan els participants tinguin el videotutorial preparat, l’hauran de penjar al canal de YouTube i compartir-lo amb el CPNL a través d’un formulari. Els que compleixin els requisits es publicaran al YouTube de Totjoc i hi haurà tres guanyadors. Els dos primers, els escollirà un jurat que enguany s’amplia fins a 8 persones expertes en el món dels jocs en català. El tercer premi es decidirà per votació popular a partir del 28 de maig, data que coincideix amb el Dia Internacional del Joc. Des d’aquesta data i fins al 9 de juny, la ciutadania podrà entrar al canal de YouTube de Totjoc i clicar el botó “m’agrada” als vídeos que prefereixi. Els premis que s’atorgaran aniran des de lots de jocs, xecs regal d’Abacus, una subscripció anual a la plataforma de cinema i sèries Filmin o un iPad. El lliurament serà el 26 de juny.

La tercera edició de JOCen10 és una iniciativa del CPNL a través del programa Totjoc, que promou el joc i la joguina en català. Un dels elements principals que engloba és un catàleg extens de tota mena de jocs en català amb un cercador on trobar fàcilment la botiga per adquirir-los.

A més del CPNL, l’organització del JOCen10 també és possible gràcies a Abacus CooperativaDevir i FilminCAT com a principals empreses col·laboradores. A les tres organitzacions, cal sumar-hi la participació de l’associació per a la Conservació dels Ecosistemes Naturals, Duestasses, GDM Games, Joan Marc Clofent, Londji, Petit Folks, Tradicions en Joc, Zombi Paella i 2Tomatoes Games.

El CPNL i Abacus, compromesos amb el joc en català

El CPNL és un ens del sector públic que vetlla per estendre el coneixement de la llengua catalana en l’àmbit de l’ensenyament no reglat, fomentar l’ús del català en tots els àmbits de la societat i contribuir a la divulgació de la llengua catalana, en col·laboració amb altres organismes i entitats.

Creat el 1989, actualment està format per 137 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i 146 punts de servei arreu de Catalunya. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Secretaria de Política Lingüística.

Abacus és una organització de referència en l’educació, la cultura i el lleure que, des del 1968, crea i distribueix continguts i productes de qualitat per contribuir a un país i un món millors des dels valors del cooperativisme. Abacus compta amb una xarxa de 45 botigues repartides arreu de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears, establiments de prestigi, punts de cultura i eix de tota la cooperativa. Aquestes botigues, amb la botiga en línia Abacus.coop i la comercialització també dels nostres productes a empreses i institucions els situen com un dels punts de venda de referència de llibres, papereria i material escolar i jocs i joguines.

 

ENLLAÇOS RELACIONATS